Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Xbox One, Καταργούνται οι περιορισμοί

Οι σφοδρές αντιδράσεις των gamers για τους περιορισμούς των μεταχειρισμένων και την υποχρεωτική σύνδεση στο ιντερνέτ μια φορά την ημέρα που απαιτεί το Xbox One, τελικά οδηγούν την Microsoft σε στροφή 180 μοιρών. Κάνοντας ίσως την μεγαλύτερη και σημαντικότερη υποχώρηση στην ιστορία της βιομηχανίας, η Microsoft ανακοίνωσε ότι… τα παίρνει όλα πίσω και τελικά το Xbox One θα δουλεύει σχεδόν ακριβώς σαν το Xbox 360.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το Xbox One χρειάζεται μια αρχική σύνδεση στο ιντερνέτ για να σεταριστεί, και από εκεί και πέρα μπορείτε να παίζετε οποιοδήποτε παιχνίδι offline για όσο θέλετε. Τα παιχνίδια χρειάζονται το δίσκο τους για να δουλέψουν. Οσο για τα μεταχειρισμένα, καταργούνται όλοι οι περιορισμοί και μπορείτε να τα κάνετε ότι θέλετε, όπως τώρα. Αυτό βέβαια ακυρώνει και το φιλόδοξο σχέδιο game sharing που είχε στα σκαριά η Microsoft. Διατηρείται όμως το σχέδιο για διάθεση όλων των παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους στα καταστήματα.
Επιπλέον, το Xbox One τελικά είναι region-free, που λογικά σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το Νοέμβριο, θα μπορούμε να το τσιμπήσουμε απ” έξω και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια του χωρίς εμπόδια.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία ιστορική εξέλιξη, που κυριολεκτικά εν μια νυκτί (ξανα)αλλάζει το μέλλον της βιομηχανίας. Επιπλέον, τώρα μπορείτε όλοι να επικεντρωθείτε σε αυτό που μετράει πραγματικά: τα παιχνίδια, και το Xbox One θα έχει μπόλικα.
Xbox One console

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου