Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Tim Cook δεν αποκλείει να δούμε εφαρμογές της Apple στο Android

Ο Tim Cook δεν αποκλείει να δούμε εφαρμογές της Apple στο Android

Λίγο καιρό πριν (λίγες ώρες μόνο για την ακρίβεια), θα φάνταζε απίθανο η Apple να παρουσιάσει εφαρμογές και υπηρεσίες της σε αντίπαλα mobile λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο ο Tim Cook δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του συνεδρίου D11 του All Things Digital.
Ο Tim Cook δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Apple δεν έχει πρόβλημα να μεταφέρει μια εφαρμογή της στο Android, όταν ρωτήθηκε για το αν θα δούμε το iCloud σε άλλες πλατφόρμες. Συνεχίζοντας, βέβαια, επισήμανε πώς μόνο εφόσον μια τέτοια μεταφορά έχει νόημα, θα την πραγματοποιήσουν –και πως αυτό αφορά κάθε πτυχή της Apple.
Μπορεί το παραπάνω να μη σημαίνει απαραίτητα ότι θα δούμε σύντομα εφαρμογές της Apple στο Android, όμως το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό. Εξάλλου η εταιρεία θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει το παράδειγμα της BlackBerry –που θα λανσάρει σύντομα το BlackBerry Messenger σε Android και iOS–, για το δικό της iMessage.
Όταν ήρθε η ώρα του τεράστιου, πλέον, μεριδίου αγοράς του Android, o Tim Cook είπε πως δεν αγνοεί την κατάσταση της αγοράς, αλλά για την Apple το να κερδίζεις ποτέ δεν σχετιζόταν με το να έχεις τους περισσότερους πελάτες. Σαν παράδειγμα έφερε το γεγονός πως η Apple κατασκευάζει τους καλύτερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όμως δεν πουλάει τους περισσότερους.
Ο Cook δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Google Glass, το οποίο θεωρεί πως είναι δύσκολο να γίνει ελκυστικό στο ευρύ κοινό. Πιστεύει μάλιστα πως η «τεχνολογία που φοριέται» έχει τις προοπτικές να επιταχύνει τη μετάβαση στη μετά-PC εποχή, όπως έγινε για παράδειγμα με τα smartphones και τα tablets.
Αν έχεις 80 λεπτά ελεύθερο χρόνο και θέλεις να παρακολουθήσεις ολόκληρη τη συνέντευξη του Tim Cook, πάτησε play στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου